Kampen mellem Real Madrid og Barcelona

Af gæsteskribent William Frost

I Spanien er der ét opgør, der overskygger alle de andre fodboldkampe, der spilles på spansk græs i  løbet af året – nemlig El Clásico, der er det spanske navn for det legendariske opgør i mellem giganterne fra Madrid, Real Madrid, og den populære og klart mest succesfulde fodboldklub i Catalonien, nemlig FC. Barcelona.

Hvis man ser bort fra Champions League finalen og VM finalen, der spilles mellem henholdsvis to af Europas bedste fodboldklubber og to af verdens bedste fodbold nationer, så anses kampen mellem de to spanske rivaler som værende et af verdens største fodboldopgør – uden sammenligning med topopgørene i de andre nationale fodboldligaer som Frankrig og Tyskland.

Men hvordan endte en ellers umiddelbart almindelig rivalisering mellem to gode fodboldklubber med at blive et af verdens absolut mest berygtede sportsopgør?

Så tidligt som i 1930’erne havde Barcelona udviklet et rygte som værende symbolet på den catalanske identitet, hvilket var stik modsat Madrid, der var symbolet på Spaniens storhed.

Også på grund af politik og i form af de uroligheder, der fandt sted under diktatorerne Miguel Primo de Rivera og Francisco Franco og den igangværende borgerkrig, blev Spanien et utroligt svært sted at opholde sig og generelt var der en stor spænding blandt spanierne, hvilket bidrog til en bitterhed mellem folket fra Barcelona og dem fra Madrid.

De to hold mødtes dog allerede for første gang i 1902, hvorfor kampen mellem giganterne faktisk kan spores endnu længere tilbage og en mulig rivalisering inden 1930’erne ikke med fuld sikkerhed kan benægtes. I alt har de to klubber i løbet af historien mødtes hele 262 gange, hvoraf 33 af disse dog har været træningskampe uden betydning, og kun 229 af dem har været reelle og betydningsfulde kampe.

Ud af de mange kampe har Real Madrid vundet 91 af kampene, imens FC Barcelona kun har taget æren 89 gange.

I de resterende 48 kampe, der er spillet imellem de spanske topklubber, er endt uden en sejrsherre i uafgjort. Topscoren i alle El Clásico opgør er selvfølgelig ingen anden end den argentinske troldmand Lionel Messi, der har scoret 21 mål for Barcelona i kampene imod Real Madrid.

Men selvom Real Madrid har vundet 2 flere kampe i El Clásico sammenhæng, så er begge klubber generelt anset som værende på samme ultra-høje niveau, hvilket forsat gør det spanske opgør til et af verdens største.

Artiklen er skrevet af rejseskribenten William Frost, der også skriver om rejserelaterede emner på blandt andet boldrejser.dk

 

Reklame

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.