5 spanske film til spændende spanskundervisning

Mangler du inspiration til spanskundervisningen?

Disse 5 spanske film er særligt udvalgt til dig, der underviser i spansk. Pedro Almodóvar er den instruktør, der uden for Spanien er mest kendt, men Vild med Spanien har også samlet nogle mere ukendte film til din inspiration.

Der er noget for enhver smag, og fælles for filmene er, at de studerende kommer til at høre masser af spansk dialog.

Du kan også bruge filmene, hvis du underviser i andre humanistiske fag og gerne vil introducere dine studerende til nogle anderledes kulturelle film, vil starte en filmklub med særlige film eller bare er vild med film, der er anderledes end mailstream Hollywoodproduktioner.

Disse spanske filmperler vil du elske, hvis du er Vild med Spanien!

Min hemmeligheds blomst / La Flor de mi Secreto

Leo Macias skriver kærlighedsromaner under pseudonymet Amanda Gris. Men hendes eget kærlighedsliv er langt fra lige så lyserødt som i romanerne. Hendes elskede mand er aldrig hjemme, og det gør hende ulykkelig. En dag beslutter hun sig for at forandre sit liv.

En sjov og hjertevarm romantisk film af Pedro Almodóvar. Kan varmt anbefales.

Køb filmen her  (reklamelink)


Bombón el Perro 

Bombón el Perro – gribende film for hundeelskere En arbejdsløs mekaniker adopterer en stor hvid hund ved navn Bombón. Heldigvis for ham, er det en hund med en fornem stamtavle, der måske kan indbringe ham nogle penge. De tager ud på et vidunderligt roadtrip gennem Patagonien i Argentina.
Herlig argentinsk film med en lun humor for alle som elsker hunde.
Instruktør: Carlos Sorin.

Køb Bombón el Perro her (reklamelink)

Pans Labyrint / El laberinto del fauno

Pans labyrint – borgerkrigen møder Grimms eventyr Pigen Ofélia må flytte med sin gravide mor og sin onde stedfar, en Franco-general, ud i skoven i den spanske borgerkrigs sidste dage. Hun søger tilflugt i sine eventyrbøger, men snart viser det sig, at hun må igennem tre prøver ligesom i eventyrene, og at skoven er fyldt med farer og overnaturlige væsener.

En rigtig vellykket film, der blander elementer fra fantasygenren med et trodværdigt tidsbillede af tiden under den spanske borgerkrig. Filmen er superspændende og ikke for sarte sjæle.

Køb El Laberinto del Fauno her

Kødet skælver / Carne Trémula

Kødet skælver – spændende trekantsdrama Den unge Victor bliver forført af den smukke kvinde Elena. Da han opsøger hende igen, tilkalder hun politiet. Et skud rammer den ene, som bliver lam fra ryggen og ned. Victor kommer i fængsel, men snart er han på fri fod og på vej til at tage sin hævn.
Spændende og erotisk trekantsdrama med et overraskende twist. Masser af stof til eftertanke og analyse.

Køb Carne Trémula her (reklamelink)

Tal til hende / Hable con ella

Tal til hende – spansk drama om ensomhed og venskaber Marios kæreste Lydia er tyrefægter. Da hun bliver ramt af en tyr, kommer hun på hospitalet, hvor hun ligger i koma. Mario møder den mandlige sygeplejerske Benigno, der lærer ham at pleje en kvinde i koma ved blandt andet at tale til hende. Benigno plejer nemlig selv en anden kvinde, som er i koma, og deres møde bliver starten på et stærkt venskab.

En rigtig god og rørende film, som tager store dybe og spændende emner under behandling.

Køb Hable con ella her (reklamelink)

Reklame

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.