Lær sproget – 5 tips til at lære spansk hurtigt

Gæsteblogpost i samarbejde med EF Sprogrejser.

Det er svært ikke at forelske sig i Spanien og den spanske kultur, når man først en gang har besøgt landet. Når man først har smagt den lækre mad, besøgt en af de smukke byer eller mødt den venlige befolkning, kan man godt forstå at mange besøger Spanien gang på gang for at udforske det endnu mere.

Det er dog langt nemmere at opdage nye og anderledes steder i Spanien og andre spansktalende lande, hvis man først kan tale sproget.

EF Sprogrejser vil gerne hjælpe dig godt i gang med at lære sproget, og kommer her med 5 råd til hvordan du lærer spansk hurtigt.

1. Omgiv dig selv af sproget

Sprog læres bedst hvor det tales, og hvor du har mulighed for at bruge det som en aktiv del af din hverdag. Hvis du vælger at lære spansk i Spanien vil din undervisning nemlig forsætte selv efter du har forladt klasselokalet, for du kan bruge din fritid til at dykke endnu længere ned i det spanske sprog og kultur.

Du kan dog allerede starte nu med at lade dig omgive af sproget. Skift dine in stillinger på din computer og sociale medier til spansk, eller download en podcast eller app til at hjælpe dig i gang med de basale gloser. F.eks. kan appen Duolingo hjælpe dig godt i gang med små lytte og taleøvelser, du kan starte med.

Jo mere du omgiver dig af sproget, jo hurtigere vil det bide sig fast og jo mere kan du lære.

2. Se film eller Telenovelas

Film og serier er en sjov måde at blive introduceret til et nyt sprog på. Den spansktalende film- og TV-industri er enorm i de spansktalende lande, og der findes mange fantastiske film som er værd at se på originalsproget. Du kender sikkert allerede til Guillermo del Toro’s fascinerende film Pan’s Labyrint, men der er også mange andre kendte instruktører som Alejandro Iñárritu eller Pablo Larraín, der er værd at holde øje med.

Hvis du er mere til serier, er der heldigvis en masse spændende spanske Tv-serier og latinske sæbeoperaer (telenovelas) at vælge imellem. De giver en god, men knap så realistisk, indblik i mange ord og vendinger, der bruges i hverdags tale.

Så find notesbog og popcorn frem til næste fredag aften, så du klar til at lære en masse nye spansk ord foran flimmerkassen.

3. Lyt til spanske sange

Ligesom med film eller Tv-serier, kan det at lytte til musik være en afslappet og god måde til at lære et fremmedsprog på. Fordi spansk er så udbredt, har du et enormt udvalg af spanske numre og genre at vælge imellem.
Du kan nemt søge efter nye numre på Spotify eller YouTube og lytte til musikken, mens du træner eller gør rent, eller på din vej i skole eller på arbejde.

Hvis du vil få det maksimale ud af musikken, så find sangteksterne online og begynd at synge med. Det er en perfekt måde til at begynde at lære nye ord på, og du kan altid vælge at starte blødt ud med en ballade, som er langsommere og derfor lette at synge med på.

4. Hjælp spansktalende studerende

Hvis du ikke selv føler dig helt klar endnu til at tage at studere i udlandet, hvorfor så ikke starte herhjemme og begynd at snakke med nogle af de mange spansktalende studerende som hvert år rejse hertil? Danmark er en populært destination for mange udvekslingsstuderende, så du kan få rig mulighed for at hjælpe både dem og dig selv på samme tid.

Du kan tilbyde din tid ved vise dem rundt, ved at blive frivillig og give lektiehjælp til de udenlandske studerende eller endda ved at invitere dem hjem og registrere dig som vært hos dit nærmeste universitet. På den måde kan du hjælpe dem med at lære din by at kende, samtidig med du øver dit spansk på daglig basis.

5. Læs tekster på spansk

Almindelige lærebøger kan hjælpe dig med høflige samtaler, finde vej til toilettet eller købe en togbillet, men den bedste måde virkelig at udvide din forståelse og ordforråd på spansk er ved hele tiden at finde nyt og anderledes læsestof.

Heldigvis kan du nemt finde en masse nye bøger, magasiner og endda aviser på dit lokale bibliotek eller online. Men du kan også finde nye tekster i modeblade, kogebøger eller endda på bagsiden af vaske- eller morgenmadsprodukter.

Alt sammen kan hjælpe dig til at blive mere vant til at læse og forstå korrekte sætninger, og træner din hjerne til at forstå ordene bedre.

Ligesom med alt læring, er det vigtigt at holde ved og blive ved med at øve dig, hvis du gerne vil lære spansk. Forsøg at træne hver dag, gerne med nogle af disse tips, og så vil du snart se resultater. ¡Buena suerte!

Reklame

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.