Alhambrapaladset

Granadas perle, Alhambrapaladset, optræder ofte i rejselitteraturen om Spanien. Således også i min bog, Den Gyldne Nøgle, hvor det gamle mauriske palads får magiske egenskaber. Her er et udklip fra min blog – også med insidertips til den nysgerrige turist!

Alhambrapaladset

I romanen Den Gyldne Nøgle er Alhambrapaladset både hjem for sultanen Boabdil i 1492 OG en virkelig tursitattraktion i byen Granada i det sydlige Spanien.

Som man kan se på billedet her, ligger paladset højt oppe mellem træerne. De gule mure kan næsten ‘se’ ned på os uden selv at blive set. Sådan var det tænkt dengang det blev bygget i begyndelsen af 1200-tallet.


Ideen var at sultanen og hans mænd skulle kunne opdage fjender på lang afstand, mens paladset i lang tid var skjult for de indtrængendes øjne.
Her på plazaen, hvor min mand sidder og læser, kan man spise tapas på nogle små cafeer, men de er meget dyre på grund af udsigten!

Tag hellere et smut op i én af sidegaderne, her er colaerne lige så kolde, meget billigere, og tapas-retterne større og selvfølgelig gratis Smiley

Retfærdighedens Port

I Den Gyldne Nøgle fungerer Retfærdighedens Port som en slags portal til den parallelle verden, Al Andaluz. Ved at udføre et bestemt ritual i måneskin ved nattetide, kan man aktivere den magi, der hviler over stedet.

Som man kan se består porten af et slags tårn med to buer. Den yderste bue tættest på publikum viser en hånd med et øje, og den inderste bue, som ligger halvt i skygge gemmer på et relief af en nøgle – akkurat, som jeg har skrevet i Den Gyldne Nøgle!

Retfærdighedens Port hedder på spansk La Puerta de La Justicia. Det var oprindeligt hovedindgangen til Alhambrapaladset. I dag skal man gennem den nye hovedindgang, som ligger et stykke højere oppe ad bjerget.

Det er værd at tage afsted tidligt om morgenen, for Alhambra-paladset er blandt Spaniens mest besøgte turistattraktioner, så hvis man gerne vil føle lidt af magien og have stedet for sig selv, skal man komme så snart de åbner.


Billetter kan købes i BBVA-bankerne i Andalusien, og det er en god idé at have købt dem på forhånd, da man ellers risikerer, at der er udsolgt, når man står ved indgangen.

Læs resten af mit indlæg om Alhambrapaladset på min blog.

Reklame

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.