Cuéntame cómo pasó

Cuéntame cómo pasó - Spaniens svar på Krøniken

I den populære tv-serie, som i daglig tale bare kaldes "Cuéntame", følger vi familien Alcántara under og efter Francos diktatur.

Seriens hovedperson er faderen Antonio Alcántara, som blandt andet arbejder på (og senere bliver ejer af) et trykkeri. Han er gift med Mercedes Milano, kaldet Merche, og sammen har de sønnerne Toni og Carlos og døtrene Inés og Maria.

De bor i en lejlighed i Madrid sammen med Merches mor, Herminia, som ikke er bleg for at blande sig i børneopdragelsen og datterens og svigersønnens privatliv. Vi guides gennem historien af en fortællerstemme, som er den voksne Carlos, der ser tilbage på sin barndom i Madrid under Franco.

Carlitos og Josete - to skarnsknægte

I kvarteret hvor Carlos bor med sin familie, findes der en bar, hvor mændene diskuterer politik og damer over et glas øl eller vin efter arbejde. Og overfor ligger en radioforretning, som drives af faderens ven, Desi. Carlos' bedste ven, Josete bor i samme opgang som ham, og sammen oplever de de historiske begivenheder set i børnehøjde.

De planlægger blandt andet at kidnappe Francos kone, da hun kommer på besøg på deres skole. De vil så kræve løsepenge for at befri hende. Men det ender selvfølgelig helt anderledes end de to skarnsknægte havde tænkt sig.
Senere begynder de selvfølgelig at interessere sig for det modsatte køn, og det bliver ikke vel modtaget af den lokale præst, som forsøger at tøjle kvarterets børn i søndagsskolen og lære dem om god moral.

Farlige politiske forbindelser

Mere farligt er det for Carlos' søskende, som involverer sig i politik. Inés bliver hippie, og hun hjælper med at distribuere illegale, politiske pamfletter, hvilket får hende i politiets søgelys. Hendes bror, Toni, er også på kant med loven. I hans arbejde som journalist kommer han ud for forskellige farlige begivenheder, og bliver anholt under nogle optøjer.

Se med!

Serien kører nu på 10. sæson og har opnået enorm succes både i Spanien og i Sydamerika, hvor seerne hungrer efter nye afsnit. I øjeblikket sendes den mandag-fredag klokken 19.45 på TVE Internacional, hvis du skulle få lyst til at kigge med.

 

Klik på billedet herover for at købe serien (reklamelink)

Reklame

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.