Den spanske privatdetektiv Pepe Carvalho genopstår

Da den spanske kriminalforfatter med meget mere Manuel Vázquez Montalbán døde i 2003, troede de fleste jo nok, at det betød afslutningen på den uhyre populære kriminalserie med privatdetektiven Pepe Carvalho i hovedrollen.

Carvalho-serien er oversat til over tyve sprog heriblandt dansk, og den sicilianske kriminalforfatter, Andrea Camilleri, har hædret serien og dens ophavsmand ved at navngive sin egen populære opdager Montalbano efter spanske Manuel Vázquez Montalbán.

Men nu kan El País oplyse, at den erfarne kriminalforfatter, Carlos Zanon, har indgået kontrakt med sit forlag om at skrive en fortsættelse på sagaen om den galicisk-catalanske privatdetektiv, gourmet og bogafbrænder, Pepe Carvalho.

Det er dog ikke alle, der synes det er en så god ide. Den store spanske forfatter Antonio Muñoz Molina mener således ikke, der kommer noget godt ud af at pille ved den rige arv som Montalban allerede har skænke eftertiden.

Man piller ikke sådan ustraffet ved noget af det nærmeste, man kommer en spansk-catalansk nationalhelt.

Læs artiklen,' Los personajes nunca mueren… ¿o sí?' her 

Reklame

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.