Farvel til slagteren fra Badajoz

Et forslag stillet af PSOE (svarende til Socialdemokraterne herhjemme) om at ændre navnene på 30 gader rundt om i Madrid er blevet godkendt og vedtaget af det madridlenske rådhus.

Forslaget om at ændre gadenavnene ligger i umiddelbar forlængelse af den forrige regerings Ley de memoria histórica – en lov, der sigter på at få fjernet de sidste pro-frankistiske monumenter og borgerkrigs-forherligende mindeplader fra det offentlige rum.

Det traditionelt konservativt ledede byråd i Madrid har tidligere modsat sig de foreslåede ændringer, og stemte også denne gang imod, men da de ikke længere har hverken flertal eller sidder på borgmesterposten, formåede de ikke at bremse forslaget.

Så senest til sommer er det slut med at slentre ned af Arriba España (falankisternes slagråb), af La Calle de los Caidos de la División Azúl (faldne fra den blå division, der kæmpede på tysk side på Østfronten) eller ned af Plaza de Caudillo (Caudilloen Francos plads).

Ej heller vil det meget længere være muligt at vandre af General Mola (oprørsgeneral og den egentlige hjerne bag militæropstanden, der førte til borgerkrigen) af General Yagüe (generalen med tilnavnet slagteren fra Badajoz) eller ned af General Millán Astray (navngivet efter den deforme fanatiker, denne dødens engel, der grundlagde den spanske legion, og hvis had mod kultur kun var overgået af hans had mod intelligentsiaen: ¡Muera la inteligencia, Arriba la muerte!

Her følger de omstridte 30 madridlenske gadenavne:

Batalla de Belchite
Hermanos Falcó y Álvarez de Toledo
Agustín Muñoz Grandes
Miguel García de la Herrán
Juan Pujol
Arriba España
Caídos de la División Azul
General Asensio Cabanillas
General Dávila
General Kirkpatrick
Plaza del Caudillo
Primero de Octubre
Capitán Cortés
Estanislao Gómez
General Fanjul
General Millán Astray
Arco de la Victoria
General Sagardía Ramos
Crucero Baleares
Francisco Iglesias
Comandante Zorita
General Orgaz
Hermanos García Noblejas
Eduardo Aunós
General Mola
General Varela
General Yagüe
Fernández Ladreda
General Moscardó
General Saliquet


Kilde: La informacion.com

Se her på dette Interaktive kort, hvor gaderne ligger

Reklame

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.