Nem opskrift på kartoffelomelet - tortilla española

En af de mest almindelige tapas i området omkring Madrid er den traditionelle kartoffelomelet, tortilla española. Den findes i mange afskygninger, men den traditionelle er meget let at lave. Man skal bruge:

600g kartofler
1½ dl olivenolie
2 store løg
3-4 æg
1 tsk salt

Skræl kartoflerne og skær dem i tern på 1x1 cm. Skræl løget og skær det i tilsvarende tern på 1x1 cm. Find en dyb pande frem (5 cm dyb - gerne med låg). Hæld al olien i panden (det ser ud af meget, men sådan gør de i Spanien) og varm den op.

Tilsæt et kartoffeltern i olien - når olien begynder at syde og sprutte omkring kartoflen, hældes resten af kartoflerne og løgene i. Rør jævnligt. Lad kartoflerne stege til de bliver møre og bløde, men uden at de bliver for brændte.

Hæld olien fra, men gem den i en kop - den er velsmagende og kan bruges til at stege andre tapas i samme dag. Gem i det mindste en spiseskefuld af den gode olie til at stege omeletten færdig i.

Pisk 3-4 æg med saltet. Når æggene skummer, tilsæt den varme kartoffelmasse, og lad æggene dække dem helt. Varm en spiseskefuld olie i panden ved god varme. Skru ned for varmen, og tilsæt kartoffel-ægge-massen. Lad omeletten bage indtil den er fast.

Herpå vendes den forsigtigt ud i låget til panden eller på en tallerken, og den del af omeletten, som ikke er bagt, bages færdig ved svag varme.

Skal omeletten bruges som tapas, kan du skære den ud i tern på 4x4 cm og stille en skål med tandstikker ved siden af, så gæsterne kan nappe sig et stykke.
Aproveche!

Reklame

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.