Tag til byfest i Sevilla

Af: Gæsteskribent Maria Paulsen.

Sevilla er et fantastisk syn hvert eneste år i april. Der er ikke mange bedre tidspunkter at få fat i en flybillet end i denne måned. Man kan ikke bare opleve det smukke forår, men også La Feria de Abril de Sevilla, en byfest med farverige parader, dyrskuer, Sevillianas-dans og naturligvis overflod af tapas og lokale vine.

La Feria de Abril er nok en af de mest traditionsrige byfester i verden. Den blev første gang afholdt helt tilbage i 1847, efter at dronning Isabel II havde blåstemplet idéen om et dyrskue. Den festlige stemning begyndte at snige sig ind bare et år efter, da de tre første casetas (boder) blev opført. Siden er det nærmest blevet bare blevet festligere og festligere.

La Feria de Abril skydes normalt i gang mandagen to uger efter påske og slutter søndagen efter. Hvis man kan lide at være glad, er der grund til at tage et fly fra f.eks. Kastrup Lufthavn eller Billund Lufthavn og nyde en uge med ultra-spansk fiesta.

Tusindvis af gæster nyder hvert år at se fyrværkeri, se lokale kvinder klædt i de smukke flamenco-kjoler, hesteparader, tyrefægtning eller live musik. Hele byen – både mennesker og gader – er dekoreret med kostumer og lamper i stor stil med en oplyst indgang og underholdende tivoli. Mellem de mange casetas kan man i øvrigt se dansende mennesker til langt ud på natten, så det er umuligt ikke at blive revet med af den fantastiske stemning.

Også maden i Andalusiens hovedstad er helt fantastisk under byfesten. Du kan i ro og mag gå fra bar til bar og nyde de fantastiske traditionelle tapas. Du kan finde små sammenkogte retter, varmt kød, ost, rejeomeletter, spinat, snegle og næste uendeligt mange andre tapas. Det er et rent paradis for eventyrlystne madelskere!

Om muligt er det absolut værd at få slutningen af byfesten med. La Feria de Abril slutter nemlig bogstavelig talt af med et brag, når der er fyrværkeri sent søndag aften – og så er det nok også ved at være tid til at komme hjem og i seng!

 

Reklame

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.