Tom Kristensen: Den følsomme rejsende

I de følgende indlæg om Tom Kristensen vil jeg introducere til ham som rejsende i Spanien og sidenhen analysere hans roman En Kavaler i Spanien.

Fakta om Tom Kristensen (1893-1974)
Han var forfatter og litteraturkritiker. Hans hovedværker er Livets Arabesk (1921), En kavaler i Spanien (1926) og Hærværk (1930). Skrev desuden digte.

Tom Kristensen rejste på inspirationsrejse til Spanien. Hans udgangspunkt var at samle stof til en roman om helten Raimundo Lullu, men det blev dog aldrig til noget.

Resultatet af rejsen blev i stedet den personlige rejsebog, En kavaler i Spanien. Tom Kristensen er en moderne Laurence Sterne på en sentimental rejse. Rejsen går lige så meget ind i ham selv som ud i den store verden:

”Det [var] hans lønlige håb (…) at møde en større, mere maskulin mand med fastere træk i sit urolige spejlbillede.” Tom Kristensen.

Han rejser som fremmed i landet – gang på gang er sproget en barriere mellem ham og de indfødte. Han er den typiske turist – en fremmed og udenforstående, og han kommer aldrig rigtig tæt på Spanien.

Køb 'En kavaler i Spanien' her (reklamelink)

Reklame

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.