Turrón - den spanske juledelikatesse er big business

Uncategorized

Den lækre spanske specialitet, ‘Turrón’, der særligt nydes her i juletiden, flytter store summer i Spanien.

Det skriver El País, der har opgjort, at handlen med den spanske delikatesse bevæger sig omkring de 400 millioner Euro.

Fem store virksomheder står for i alt 75 procent af omsætningen. Det drejer sig om: Sanchís Mira, La Confitería Delaviuda, Comercial Chocolates la Casa , Cantalou og Industrias Rodriguez.*

La Cantina María, der har specialiseret sig i spanske specialiteter for danskere, skriver følgende om mandelnougatens oprindelse i Spanien:

Det siges, at det var en mesterkonditor i Catalonien ved navn Pablo Turrons, der opfandt den berømte mandelnougat (Tourrón) i begyndelsen af det 18 århunderede. Men det er nok mere sandsynligt at delikatessen kom til Spanien med de Arabiske erobrere.

I Jijona ved Alicante producerede både araber og jøder denne form for konfekt ved navn Halvo, længe før Pablo Turrons tid. ​En lignende konfekttype, ved navn Halva, findes stadig i Tyrkiet og det nære Orient.

I Valencia blev Turrón, næsten fra begyndelsen, solgt som en delikatesse. I begyndelsen af det 16. århundrede lod rådsherrerne i Alicante deres højtstående gæster traktere med turrón og figenbrød (Pan de higos).
Turrón kendes over hele Spanien og nydes hele året, men specielt ved juletid anser man stadig den valenciske by Jijona for at være centrum for turrón.**


Turrón kan fås i mange forskellige varianter.
¡Que aprovechen!

*Artikel i El País
**La Cantina Marías artikel om Turrón

 

Reklame

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.