Volver – kvinder med lig i lasten

Igen har Almodóvar skabt en mesterlig film om stærke kvinder, deres sammenhold og kærlighed til hinanden.

Plot

Raimunda, som bor i Madrid med sin fordrukne mand Paco, er taget med datteren Paula og søsteren Soledad (kaldet Sole) tilbage til sin fødeby Alcanfor de las Infantas for at besøge sin moders grav.

I landsbyen bor deres senile moster, Tía Paula som opfostrede Raimunda efter moderens død. Hun er meget svagtseende, døv og gangbesværet, men hun får heldigvis hjælp fra naboen Augustina, som ser ind til hende hver dag. Den gamle kone påstår, at hendes afdøde søster, Irene, er i live, og at hun bor i huset og laver mad til hende, men de tror hende selvfølgelig ikke.

Da de kommer tilbage til Madrid, fortæller Paco, at han er blevet fyret fra sit arbejde, og han og Raimunda kommer op at skændes. Hun må nu tage sig et ekstra arbejde for at kunne forsørge den lille familie

Da hun en dag kommer dødtræt hjem fra arbejde, møder hun Paula ved busstoppestedet. Den unge pige er gennemblødt af regnen og fuldstændig ude af sig selv. Da de kommer hjem, fortæller Paula grådkvalt, at Paco var fuld og forsøgte at voldtage hende, så hun måtte forsvare sig med en kniv. Raimunda finder hans lig på køkkengulvet.

I det samme ringer telefonen. Det er Sole, som fortæller, at Tía Paula er død, og at de skal til begravelse i landsbyen næste dag. Men Raimunda kan ikke tage med, da hun vil skaffe Pacos lig af vejen, så Sole må tage alene afsted. Da hun kommer tilbage til landsbyen, er der en spøgelsesagtig stemning i huset, og da hun pludselig ser sin mor, bliver hun skræmt fra vid og sans.

Hun bliver beroliget af Augustina, som fortæller, at man i landsbyen tror på, at de døde kan vende tilbage, hvis der er noget, som de mangler at udføre i livet for at kunne hvile i fred, men at hun selvfølgelig ikke tror på den slags. Sole lader sig berolige, men da hun sent om aftenen er tilbage i Madrid, lyder der uhyggelige bankelyde fra bagagerummet, og hun hører moderen kalde på hende.


Hvad der videre sker, vil jeg ikke afsløre her.

 

Køb filmen her (reklamelink)

Reklame

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.