Washington Irving: Tales of the Alhambra

Myter og legender
Washington Irving (1783-1859) var en af de første amerikanere, som besøgte Spanien og Alhambra, og hans bog, Tales of the Alhambra, er en af de bedste litterære rejseskildringer herfra .

Irving blev født i 1783 i New York, hvor han tro mod sin families tradition læste jura. I flere år arbejdede han som advokat, og ved siden af skrev han små satiriske noveller over livet i New York blandt andet under pseudonymet Diedrich Knickerbocker.

Hans A History of New York fra 1809 er et kendt eksempel på en sådan novellesamling. I 1815 rejste han til Europa for at varetage sin brors forretninger i London. Under opholdet, som kom til at vare 17 år, skrev han et af sine kendteste værker The Sketch Book under pseudonymet Geoffrey Crayon (1819-20).

Bogen var en blanding af skitser over livet i England og enkelte satiriske passager over livet i New York, hvoraf de berømteste er “The Legend of Sleepy Hollow” og “Rip Van Winkle”. Den blev en stor succes.

Da han i 1826 blev inviteret til at arbejde på det amerikanske legationskontor i Spanien, havde han således allerede prøvet kræfter med rejsegenren. I Spanien skrev han to bøger om Columbus og det historiske værk Chronicle of the Conquest of Granada (1829).

Under et længere ophold i Granada fik han kendskab til myter og legender, der knyttede sig til Alhambra, og det blev i 1832 til en spansk pendant til The Sketch Book nemlig The Alhambra. A Series of Tales and Sketches of the Moors and Spaniards (1832).

I 1832 vendte han tilbage til Amerika, hvor han fortsatte med at skrive rejselitteratur – blandt andet om rejser foretaget i Amerika og Canada. Han døde i 1859.

 

Køb Tales of the Alhambra her (reklamelink)

Reklame

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.