Blog

Mi padre alemán af Ricardo Dudda

Særegen og personlig beretning om den karismatiske fader og familiens mørke fortid

Den spanske journalist Ricardo Dudda har skrevet en bog, der lægger tilforladeligt ud, men gradvist bliver mere og mere mørk.

Emnet for bogen er hans mærkværdige tyske far, der i 1963 flytter til Spanien, mens spaniere i hobetal flytter den anden vej. Ifølge hovedpersonen selv drager han til Spanien for at blive basunist i et spansk band, da han i en flygtningelejr...

Læs mere ...

Reconstrucción af Antonio Orejudo

Den spanske forfatter Antonio Orejudo har med Reconstrucción skrevet en historisk roman med intolerant ideologi og kættersk tvivl som omdrejningspunktet sat i scene i 1500-tallets blodige religionskampe, men bogen har oplagte paralleller til vore dages dogmatisme.

Trykkeren Joachim Pfister bliver i midten af 1500-tallet opsøgt af Den Pavelige Inkvisition og pålagt under håndfaste trusler at opspore og finde den gådefulde forfatter til et kættersk...

Læs mere ...

De glemtes hær – danske frivillige i Den Spanske Borgerkrig af Morten Møller

Den danske historiker Morten Møller har skrevet en grundig og afvejet bog, der ønsker at gøre op med den idealistiske mytedannelse omkring de cirka 500 danskere, der drog til Spanien for at kæmpe i Den internationale Brigade.

Nuancere det entydige billede

Morten Møllers hovedmotiv for bogen er at gøre op med den ensidige idealistiske, kommunistiske propaganda, der fremstilliede et helteportræt af unge selvopofrende, politisk bevidste mænd,...

Læs mere ...

Lær sproget – 5 tips til at lære spansk hurtigt

Gæsteblogpost i samarbejde med EF Sprogrejser.

Det er svært ikke at forelske sig i Spanien og den spanske kultur, når man først en gang har besøgt landet. Når man først har smagt den lækre mad, besøgt en af de smukke byer eller mødt den venlige befolkning, kan man godt forstå at mange besøger Spanien gang på gang for at udforske det endnu mere.

Det er dog langt nemmere at opdage nye og anderledes steder i...

Læs mere ...

El monarca de las sombras

For 15 år siden skrev Javier Cercas sin gennembrudsromanen om Den Spanske Borgerkrig, Salamis’ soldater.

Med El monarca de las sombras (Skyggernes monark), tager Cercas tråden op, men denne gang tager han fat om nældens smertelige rod: Familiens nationalistsympatier og det unge familiemedlem Manuel Menas skæbne og tidlige fald i kampen for en uretfærdig sag, der hverken var hans eller familiens.

Med El monarca de las sombras tager Cercas, der i alle sine...

Læs mere ...

El hoy es malo, pero el mañana es mio af Salvador Compán

Intens roman, der giver et fremragende indblik i de strenge efterkrigsår i Spanien i et lille, iltfattigt og skinhelligt landsbysamfund, hvor den mørke fortid hele tiden lurer lige under overfladen.

Titlen, der stammer fra den store spanske digter, Antonio Machado, kan oversættes til noget i retning af: I dag er en dårlig dag, men dagen i morgen er min.

Tegn i tiden

Vi befinder os i den fiktive by Daza, i Jaén, i det sydvestlige Spanien i begyndelsen af...

Læs mere ...

10 ting du kan lave i Barcelona

1. La sagrada familia

La Sagrada Familia, på dansk, Den Hellige Familie, er vel nærmest obligatorisk stof på enhver Barcelona-farendes liste over besøgsmål i den catalanske hovedstad.

La Sagrada Familia, navnet henviser til den hellige familie bestående af Jomfru Marie, Josef og Jesus, ligger i centrum af Barcelona i bydelen Eixample. Byggeriet blev påbegyndt i 1882, men året efter overtog Antoni Gaudí det, der skulle blive et livslangt...

Læs mere ...

¡A buena hora mangas verdes! eller når hjælpen kommer for sent ...

Spansk har mange udtryk og talemåder, som selv når de bliver oversat, ikke synes at give den store mening for en udlænding, ‘A buena hora mangas verdes’ er en af dem.

Oversat betyder det noget i stil med: ‘For sent/langt om længe kom de grønne ærmer’ Det er et udtryk, der ofte bruges på spansk til at signalere, at noget sker for sent, når det ikke længere kan gøre en forskel. Men der skal et dyk ned i...

Læs mere ...

En stor spansk forfatter er død

For lidt over en uge siden døde en af de helt store navne i nyere spansk litteratur, Juan Goytisolo, 86 år gammel.

Juan Goytisolo blev født i Barcelona i 1931 som den mellemste af tre brødre, fem år før udbruddet af Den Spanske Borgerkrig, hvis fatale hændelser for altid skulle mærke både Juan Goytisolo og hans to brødre, der ligesom ham dedikerede deres liv til litteraturen.

Goytisolo blev født ind i en priviligeret...

Læs mere ...

10 seværdigheder du må opleve i Madrid

Går turen til Madrid i sommerferien eller måske i det tidlige efterår, så er her 10 gode ideer til, hvad du kan lave i den spændende spanske storby.

momondo finder du de bedste og billigste flybilletter. Se her!

1. Pradomuset – Museo del Prado

Pradomuseet er et must for elskere af klassisk kunst. Her finder man værker af kunstnere som El Greco, Raphael, Rembrandt og selvfølgelig Spaniens egen helt, Goya. Museet er bestemt et...

Læs mere ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.